Felgyújtották a migránstanyát a betolakodók egy görög szigeten

Saját szállásaikat gyújtották fel a kontinensfoglalók egy Leszbosz szigetén tartott tüntetés során. Az idegen eltérő kultúrájúak amiatt kezdtek tüntetést, mert nem voltak megelégedve az ellátás minőségével. Mert nem elég hogy kihalásszák a tengerből ezeket a KONTINENSFOGLALÓKAT, MÉG AMIATT IS ÓBÉGATNAK, HA NEM MEGFELELŐ AZ ELLÁTÁS NEKIK.

A menekülttábor felgyújtásáról számos videofelvétel terjedt a közösségi médiában. A felvételeken az látható, hogy a migránsok elszállásolására használt konténerek lángokban állnak, és a tűz gyorsan terjed a menekülttáborban.

Az AMNA görög-macedón hírügynökség szerint a Moria táborban a helyzet “kicsúszott ellenőrzés alól”. A tüntetés úgy kezdődött, hogy a migránsok a tábor előtt gyülekeztek, hogy tiltakozzanak az elszállásolás körülményei miatt abban a körzetben, ahol a Törökországba deportálásra várakozókat helyezték el a görög hatóságok. A tüntetés hamar zavargásba fordult, majd a BETOLAKODÓK elkezdték felgyújtani a sátrakat.

A beszámoló szerint az incidens során összecsapások történtek a rendőrök és az IDEGENEK közt; a migránsok köveket dobáltak, amire a rendőrök könnygázzal kezdték oszlatni a tömeget. Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a migránsok nem engedték be őket; a kővel megdobált tűzoltók visszavonulásra kényszerültek, emiatt a tábor egy része leégett.

A Moria táborban több mint 14000 migráns él, akik vagy menedékkérelmeik feldolgozására, vagy a Törökországba visszaszállításra várnak. A létesítményben számos zavargás történt az utóbbi hónapok során, és az erőszak mindennapossá vált.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »