Felfüggesztték a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását

Felfüggesztték a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását

MTI nyomán

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy „valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni” – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A Mediaworks tájékoztatása szerint az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik.

Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel – közölték. Kiemelték, a kiadó arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel.

A nol.hu szombat reggel óta elérhetetlen. Az Index.hu úgy tudja, hogy a szerkesztőséget sem értesítették előre erről a lépésről. Egy szeptemberi cikkben a portál azt írta, hogy kormányközeli tulajdonosa lehet a Népszabadság kiadójának, a lap fideszes forrásaira hivatkozik amikor azt írta, hogy ennek célja nem is a szocialista lap kezelése, hanem a Mediaworks tulajdonában álló 13 megyei lap irányítása.

HVG.hu szerint a lap munkatársai megdöbbentettek, azokról a hírekből értesültek, de már az emailrendszert sem tudják megnyitni. Eleint azt hitték: csak a cég költözése miatt álltak le a szerverek. A hetilap szerint Murányi András főszerkesztő a kollégák számára is elérhetetlen.

A Népszabadság hétvégi száma még megjelent, a címlapos anyag Rogán Antal helikopterbotrányáról szól, de Matolcsy György és Vajda Zita kapcsolatáról is cikkeznek. Korábban arról lehetett hallani, hogy a napilap a felcsúti fideszes polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhetírja az mno.hu.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »