Felfüggesztettet kapott a magyar rendőrre támadó szír migráns nő

Felfüggesztettet kapott a magyar rendőrre támadó szír migráns nő

Jogerős döntésével a Szegedi Törvényszék kedden egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és két évre kiutasította Magyarország területéről azt a szír nőt, aki tavaly ősszel egy rendőrre támadt Röszkén – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a nőt.

Az eset tavaly szeptember 9-én történt, amikor a zöldhatáron keresztül naponta több száz migráns érkezett illegálisan Magyarországra.

A vádlott a röszkei idegenrendészeti gyűjtőállomáson tartózkodott, majd kiment egy olyan területre ahol csak rendőri engedéllyel lehetett tartózkodni. Ezt észrevették a szolgálatot teljesítő rendőrök, aki több nyelven, így angolul is felszólították arra, hogy térjen vissza a neki kijelölt területre.

A többszöri felszólításnak vádlott nem tett eleget, majd megindult a rendőrök felé, akik ezt követően testi kényszert alkalmazva intézkedtek, alkarral visszatolták a kijelölt részre.

Ezután dobott egy nagyobb kődarabot a nő a rendőrök felé. A kő az egyik rendőrt el is találta a felkarján, de sérülést nem okozott.

Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság egy év végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a nőt, és két esztendőre kiutasította Magyarországról a más családostul Németországban tartózkodó nőt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »