Felfüggesztettel megússza a pulyáit az árvaháznak szülő "Gerzson-anyuka"

Felfüggesztettel megússza a pulyáit az árvaháznak szülő "Gerzson-anyuka"

Csütörtök délelőtt hirdetett ítéletet a Miskolci Járásbíróság a 2 és féléves gyermekét magára hagyó asszony ügyében.

Mint ismeretes, a 34 éves asszony tavaly októberben hagyta magára két és féléves gyermekét, akire egy járókelő figyelt fel egy parkban. A kisfiú felügyelet nélkül, hiányos, nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözetben – egy szandálban –, zaklatott állapotban ült a padon, azonban szüleit nem sikerült felkutatni a környéken. A szülők személyazonosságának megállapítása érdekében a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani a vádlottat több nap elteltével.

A bíróság a bűnösségét tagadó vádlott védekezését nem fogadta el, és megállapította, hogy a cselekmény előtt néhány nappal a vádlott elköltözött élettársától a gyermekkel együtt. Azzal pedig, hogy hiányos öltözetben az utcán magára hagyta a gyermeket, közepes fokban veszélyeztette a szellemi, erkölcsi, testi fejlődését.

A vádlott – mint a kiskorú törvényes képviselője – a 2 és féléves gyermekének felügyeletét elmulasztotta, a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste, a nyomozó hatóság telefonos megkeresésére nem reagált, a telefont nem vette fel, vagy a hívást elutasította annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság kívánt vele kapcsolatba lépni. Mindez pedig csak azt erősítette, hogy az alapvető szülői kötelezettségeit nem teljesítette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, míg a kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény elszaporodott voltát a terhére értékelte. Egyben ítéletében valamennyi kiskorú gyermeke vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát megszüntette, figyelemmel arra is, hogy 7 gyermekéből 6 már állami gondoskodásban van.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

(Minap)

Így sajnáltatta tavaly a Blikk a "gondos édesanyát":

Korábban írtuk: Előkerült Gerzsonka anyja – aki ártatlan, gyerekszerető és keszekusza


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »