Felfüggesztette képviselője párttagságát az MSZP, mert nemmel szavazna

Felfüggesztette képviselője párttagságát az MSZP, mert nemmel szavazna

Az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy etikai fegyelmi vizsgálatot indít Móricz Eszter ellen, és lezártáig felfüggeszti a párttagságát, mert a képviselő azt mondta az M1 műsorában, hogy ő is ellenzi a migránsok betelepítését, ezért nemmel fog szavazni a népszavazáson. Nem hatotta meg az MSZP-t, hogy  csak a magánvéleményét mondta el az M1-nek – értesült az Index.

Móricz Eszter, az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője  szombaton azt nyilatkozta az M1-nek, hogy hívő keresztény nőként” mást gondol a kvótanépszavazásról, szúrta ki az Index. Móricz azt mondta a műsorban, ő is ellenzi a migránsok betelepítését, ezért nemmel fog szavazni a népszavazáson.  Ugyanakkor szeretné, hogy  “Magyarországon ne kelljen az iszlám jogrend (saría) érvényesítésétől félnie egy nőnek”.

Móricz Eszter később kiadott egy közleményt, amiben azt írta: “sajnálom, hogy az elmúlt napokban tett nyilatkozataimban félreérthetően fogalmaztam. Sem akkor, sem a jövőben nem áll szándékomban ártani az MSZP-nek, annak a közösségnek, amelyhez tartozom. Ezért most egyértelműen kijelentem, hogy 2016. október 2-án nem veszek részt a népszavazáson, nem segítem szavazatommal Orbán Viktor politikáját.

Forrás: Index / HVG.hu

The post Felfüggesztette képviselője párttagságát az MSZP, mert nemmel szavazna appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »