Felfüggesztett börtön Sanduéknak – Óriási kártérítés Mititelu Craiovájának

Alapfokon egyenként három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a bukaresti törvényszék Mircea Sandut, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) korábbi elnökét és Dumitru Dragomirt, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) volt vezetőjét, amiért 2011-ben szabálytalanul zárták ki Adrian Mititelu Craiovai Universitateáját – számol be Vásárhelyi-Nyemec Réka a kronika.ro-n.

Az ügyben a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés miatt indított bűnvádi eljárást 2013-ban, a két fővádlott ellen pedig a maximálisan kiszabható tízéves elzárást kérte. A bíróság végül a felfüggesztett börtönbüntetés mellett döntött, de egyenként száz óra közmunkára ítélte őket.

Ennél is súlyosabb ugyanakkor, hogy a 80-80 ezer lejes pénzbírság mellett több mint 1 milliárd lejes kártérítést hagyott jóvá a Craiova javára, miközben az adóhatóságnak 10,5 millió lejt kell kifizetniük. Az FRF és az LPF egyenként további 370 ezer lejes pénzbírságot kapott. Az ítélet megfellebbezhető, a sportági szövetség pedig már közleményben jelezte, hogy megtámadja azt.

Hasonlóképp tesz a román labdarúgás „keresztapja”, Mircea Sandu és Mitică Dragomir is. A ProSportnak nyilatkozó két sportvezető aberráltnak és elhibázottnak tartja a törvényszék döntését. A volt FRF-vezető Valeriu Zgonea és Mircea Geoană Szociáldemokrata Pártból (PSD) való kizárásához hasonlította a Craiova FRF-tagságának ügyét – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »