Félezer kilométer – figyelemfelhívás egy lelkésztől

Félezer kilométer – figyelemfelhívás egy lelkésztől

Félezer kilométer lefutására vállalkozott egy lelkész. Czapp József a reformáció 500. évfordulójára hívja fel a figyelmet. A mikepércsi lelkész egyúttal egy székely falu műemléktemplomának felújítására is gyűjt.

Benedekffy Katalin operaénekessel közösen köszöntötték az erdélyi Nagygalambfalváról elszármazottak a mikepércsi református lelkészt, aki a székely falu 13. századi templomának felújítására indított gyűjtést.
Czapp József küldetésként félezer kilométer lefutására vállalkozott. „A mélypontokon Isten maga segít, ő jön segítségül, és ez szimbolikus dolog is, hogy az életünk minden mélypontjában ő az, aki tud segíteni. Hagyni kell, hogy ez megtörténjen. De vele, az ő segítségével ez is meg tud történni, és azt is hiszem, hogy le tudom majd futni az 500 kilométert, és hogyha ez megtörténik, akkor sikerül meghaladni önmagamat. Ha sikerül meghaladni önmagamat, akkor ezzel másokat is arra tudok bátorítani, hogy ezt tegyék meg, mert csak így lesz komoly változás az életükben” – mondta a református lelkész.

A budapesti táv lefutása előtt a Döbrentei téren, Elek apó kútjánál találkoztak a lelkész támogatói. Nagygalambfalván született Kányádi Sándor is. A 87 éves Kossuth-díjas költő személyesen köszöntötte az egybegyűlteket. „A protestantizmusnak az első nagy dolga az, hogy anyanyelven hirdették a misét, magyarra fordították a Bibliát” – fogalmazott Kányádi Sándor.

A mikepércsi református lelkész az 500 érv értünk megmozdulással a társadalmi és egyházi változás szükségszerűségét is hirdeti. A budapesti táv lefutásában többen is támogatták, mások mellett Bárdosi Sándor világbajnok birkózó.

Czapp József zarándoklata május 15-ig tart, a mikepércsi befutó egy pünkösdi sokadalom elnevezésű rendezvénnyel zárul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »