Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél – lapszemle

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosbergnek, a Mercedes német pilótájának sikeréről, csapattársának, a címvédő Lewis Hamiltonnak a balszerencséjéről, valamint a Ferrarik teljesítményéről értekezett a vasárnapi Forma–1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Németország:
Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Három futam, három győzelem: Nico Rosberg nem is álmodhatott volna jobb szezonkezdetről.”

Bild: „Csak győz és győz és győz. Minden Forma–1-es pilóta, aki az idény első három versenyén nyert, világbajnok is lett.”

Süddeutsche Zeitung: „Rosberg egy másik dimenzióban vezet, s most már a vb-cím esélyese.”

Anglia:
The Telegraph: „Rosberg olyan, mint egy rakéta, amely a világűrbe repül.”

The Guardian: „Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának.”

Olaszország:
Corriere dello Sport: „A Ferrari nagyon gyors volt (…) és megbízható, mint egy páncélos. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy felesleges illúziókat kergetni a világbajnoki címről. Olyan könnyen és szórakoztatóan alakult a verseny Nico számára, mint amilyen fáradságosan és stresszesen Hamiltonnak.”

Il Messaggero: „Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van. A Vörösök még nem tündökölnek teljes mértékben, a Csillag azonban változatlanul ragyog. Nico Rosbergnek a szokásos sétagalopp volt ez a futam, amely a Ferrarinak katasztrofális is lehetett volna, végül azonban mégis egészen jól alakult.”

Spanyolország:
El País: „Nico Rosberg számára minden szerencsésen alakul, Lewis Hamiltonnak viszont egyelőre rosszul megy.”

El Mundo: „Nico Rosberg az idei harmadik futamon aratott harmadik sikerével komoly előnyt épített fel a vb-pontversenyben. A kínai futam ugyanakkor megmutatta, hogy a Mercedes autói már nincsenek akkora technikai fölényben, mint az elmúlt években.”

El Periódico: „Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél: most Rosberg győz, Hamiltont pedig autójának műszaki problémái gyötrik.”

Marca: „Nico Rosberg átlépte saját határait. A statisztika szintén a német pilóta mellett áll: aki a vb első három futamán győz, az világbajnok is lesz.”

Franciaország:
Le Parisien: „A pole pozícióból rajtoló Rosberg végig uralta a versenyt, s mindenekelőtt a két Ferrari-pilóta első kanyarban történt ütközéséből profitált.”

L’Express: „Nyugodt vezetéssel és mindig a legjobb stratégiával – Rosbergnek már 75 pontja van, Hamiltonnak csak 39, de még hátravan 18 futam.”

Ausztria:
Die Presse: „Nico Rosberg félelmetes sikersorozata.”

Der Standard: „Rosberg megállíthatatlan.”

Svájc:
Neue Zürcher Zeitung: „Nico Rosberg, az új sorozatgyőztes.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »