Felborult egy gyerekeket is szállító lengyel busz Szerbiában, egy halott

Felborult egy gyerekeket is szállító lengyel busz Szerbiában, egy halott

BELGRÁD. Felborult egy gyerekeket is szállító lengyel autóbusz a vajdasági Bácsfeketehegy (Feketic) közelében kedden, több mint húszan megsérültek, az egyik sofõr pedig életét vesztette – közölte a szerb belügyminisztérium.

Az autóbuszon három sofõr és ötven utas – közöttük 27 gyerek – utazott. A jármû Görögországból tartott hazafelé.

A sérülteket a közeli városok kórházaiba szállították, egy felnõtt és egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit még nem derítették fel. Egy teherautósofõr a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) nyilatkozva azt mondta: az autóbusz kikerülte õt az autópályán, majd hirtelen lesodródott az útról, de õ sem látta, hogy mi okozhatta magát a balesetet. Egy tizenhét éves utas szerint viszont a jármûvezetõ elaludhatott, és ezért veszítette el az irányítást a busz felett, amely "letért az útról, majd felborult".

Az utazást szervezõ lengyel ügynökség mindazonáltal azt közölte: a balesethez feltételezhetõen az úton található valamilyen éles tárgyak vezettek, amelyek felhasíthatták az autóbusz kerekét, amely így lesodródott az útról.

Lengyelország több autóbuszt is küldött a sérültek hazaszállítására. A buszok várhatóan már kedd este vagy szerdán hazaszállíthatják azokat, akiknek nem kell további felügyelet miatt a kórházban maradniuk.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »