Felavatták a nyugati régió egyik legkorszerűbb óvodaépületét

Felavatták a nyugati régió egyik legkorszerűbb óvodaépületét

Csütörtökön, valamivel 14 óra előtt a Kisjenői Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében gyülekeztek a meghívottak, majd Gheorghe Burdan polgármesterrel együtt átvonultak a hároméves munkálatok eredményeként befejezett új óvoda és napközi épületéhez.

Az udvaron összegyűlt nagyszámú vendég jelenlétében, a helybeli ortodox papok által elvégzett szentelési szertartást követően, Gheorghe Burdan polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, név szerint megemlítve Florentina Horgea alprefektust, Király András oktatási államtitkárt, Claudius Mladin Arad megyei főtanfelügyelőt, Dorel Căprar parlamenti képviselőt, a PSD megyei elnökét, a magyarországi testvértelepülések képviselői közül Kalcsó Mária kétegyházi polgármestert, Kovács Sándor csanádpalotai polgármestert, Békés város küldöttségét, Mercea Ioan mácsai polgármestert, valamint a sajtó képviselőit. A továbbiakban a polgármester kifejtette: Kisjenő történetében kiemelkedően fontos esemény részesei lehetnek, ahol felavatják az ország nyugati részének egyik legkorszerűbb óvodáját, amelyet 2,2 millió lej beruházással, saját erőforrásokból sikerült kivitelezni. Az összesen 160 gyermek normál, illetve napközis foglalkoztatására alkalmas épület munkálatai 2013-ban kezdődtek, amiben közreműködtek: a WAKU TRADE Kft., Valentin Domşa és Lucian Cioară vezetésével, az AQUA VEST Kft., Valer Herlo vezetésével, illetve a GUALAPACK Kft„ amely Aniela Mladin vezérigazgató jóvoltából 200 ezer lejjel támogatta a munkálatokat. Azokat ugyancsak támogatta az AD TEHNIC Kft. Szatmári János jóvoltából, illetve a NOUVA ATEMEC Kisjenő Kft., Weisz Vilmos közreműködésével. Mindnyájuknak, illetve az Arad Megyei Tanfelügyelőségnek, Claudius Mladin főtanfelügyelőnek is köszönetet mondott a támogatásért.

A továbbiakban Florentina Horgea alprefektus, Király András oktatási államtitkár, Claudius Mladin főtanfelügyelő és Dorel Căprar parlamenti képviselő gratulált a polgármesternek a nagyszerű megvalósításhoz, adott hangot örömének, amiért Kisjenő egy ilyen értékes, a kicsinyek nevelésében lényeges létesítménynek az avatóünnepségén vehet részt. Mindnyájan abban a reményben zárták mondanivalójukat, hogy az új óvoda és napközi működése nagyban hozzájárul majd a városbeli gyermekek oktatásának a minőségi javulásához, a település jövőbeli generációjának az európai szellemben való neveléséhez. Daniela Mladin, a nadabi GULAPACK Kft. vezérigazgatója ugyancsak örömének adott hangot, amiért az általa vezetett vállalat és közösség segíthetett a város e fontos létesítményének a megvalósításában. Bianca Cotrău, az óvoda igazgatója a maga, illetve a munkatársai nevében elsősorban Gheorghe Burdan polgármesternek mondott köszönetet, amiért szívén viseli az óvoda, illetve a városbeli kicsinyek nevelésének a gondjait. Ugyanakkor megköszönte a munkálatokban közreműködőknek, a támogatóknak is a segítséget. Zárszavában ígéretet tett a környék legkorszerűbb létesítményének a rendeltetésszerű használatára is.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »