Felajánlotta lemondását a belga belügyminiszter

Felajánlotta lemondását a belga belügyminiszter

A brüsszeli merényletek nyomán felajánlotta lemondását Jan Jambon belga belügyminiszter, amelyet Charles Michel miniszterelnök nem fogadott el – írta a La Derniére Heure című belga napilap csütörtökön.

Jan Jambon belga belügyminiszter / forrás: origo.hu

A belügyminiszter amiatt ajánlotta fel távozását, hogy mert súlyos hibák feltételezhetőek a terroristák ellen folytatott nyomozásban. A felajánlott lemondás tényét a minisztérium megerősítette. Charles Michel nem fogadta el a belügyminiszter lemondását, szerinte “össze kell zárni ezekben a nehéz pillanatokban” – idézte miniszterelnököt a napilap. A miniszteri bizottság csütörtökön ült össze, hogy megtárgyalja a Törökországból 2015 nyarán kitiltott Ibrahim el-Bakraoui ügyét, ugyanis Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Ankarában közölte: Ibrahimot a török rendfenntartó erők 2015 júniusában kiutasították az országból. Elmondta, hogy Ankara tavaly július 14-én jelentést küldött az Iszlám Állam harcosának kitoloncolásáról a belga és a holland hatóságoknak, ám azok figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, és később szabadon engedték a férfit.

A kedden Brüsszelben két helyszínen elkövetett robbantásos merényletek elkövetői között volt az el-Bakraoui testvérpár, akik közül az idősebb, a 29 éves Ibrahim a repülőtéren, a fiatalabb, 27 éves Khalid pedig a metróban követett el öngyilkos robbantást.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett robbantásoknak eddigi adatok szerint 31 halottja és 260 sebesültje van, utóbbiak között – külügyi közlés szerint – két magyar.

 

 

MTI

The post Felajánlotta lemondását a belga belügyminiszter appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »