Fel akart mászni Trumphoz a felhőkarcolója oldalán

Fel akart mászni Trumphoz a felhőkarcolója oldalán

Felmászott New York-i felhőkarcolója oldalán Donald Trump egyik támogatója, mert beszélni akart a republikánus elnökjelölttel. A fiatal férfit a huszonegyedik emeleten kapták el a rendőrök. Közben Trump újabb botrányos kijelentésétől hangos az amerikai sajtó, miután burkoltan Hillary Clinton meggyilkolására buzdította híveit.

Egy fiatal férfi mászott fel a New York-i Trump-torony oldalán. A huszonegyedik emeletig jutott, a rendőröknek ott sikerült elfogniuk. Később közölték, hogy a férfi a republikánus elnökjelölt támogatója és találkozni akart vele. Ehhez még sokáig kellett volna másznia, Donald Trump lakása az épület 68. emeletén van. A rendőröknek azt mondta, fontos üzenetet akart átadni az ingatlanmilliárdosnak.

„Egy 20 éves virginiai fiatalemberről van szó. Tegnap érkezett a városba, egy hotelben lakott. Azt mondta, találkozni akart Trump úrral, és erről egy videót is kitett az internetre” – közölte William Aubrey nyomozó.

Közben a republikánus elnökjelöltnek magyarázkodnia kell újabb botrányos elszólása miatt. A héten egy kampánygyűlésen burkoltan Hillary Clinton meggyilkolására buzdította híveit, mert a demokrata jelölt szerinte elvenné a fegyvertartáshoz való jogukat. Trump azt mondja, félreértették a szavait, de Clinton szerint egyértelmű volt az üzenet.

„Nemrég azt mondta, hogy több ország tehetne szert atomfegyverre. Most meg erőszakra buzdít. Ezek az esetek mind azt mutatják, hogy Donald Trump egyszerűen alkalmatlan elnöknek és főparancsnoknak” – reagált a demokrata elnökjelölt.

Trump kijelentése miatt sajtóhírek szerint a jelöltek védelmét ellátó titkosszolgálat emberei többször is elbeszélgettek a republikánus elnökaspiráns kampánystábjával az erőszakra való buzdítás miatt. Az Egyesült Államok történetében már több elnök és elnökjelölt lett fegyveres erőszak áldozata.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »