Fel akarják oldani az oroszok kizárását

Fel akarják oldani az oroszok kizárását

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a riói olimpia után meg akarja vizsgálni, miként lehetne megszüntetni az orosz atléták kitiltását.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

„Egy munkacsoportot kértem fel, hogy dolgozzon ki egy ütemtervet a párbeszédről a témában. A célunk a kizárás feloldása” – közölte Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke.

A tavaly ősszel kirobbant orosz doppingbotrány következményeként az IAAF kitiltotta az összes orosz atlétát a riói olimpiáról. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a 68 érintett fellebbezését, végül csak az Egyesült Államokban élő távolugróét Darja Klisináét fogadta el. Így ő volt az egyetlen orosz atléta, aki indulhatott a brazíliai játékokon.

„Figyelemreméltó héten vagyunk túl. Szombat estig három világrekord, tíz kontinentális, kilenc olimpiai és 93 országos csúcs dőlt meg” – jelentette ki Coe az IAAF sajtótájékoztatóján.

Coe szerint biztosan voltak olyanok, akik kiábrándultak az előzmények miatt az atlétikából, „de a honlapunk növekvő forgalma azt bizonyítja, hogy fennmaradt a sportág iránti érdeklődés”.

Az orosz doppingügy után viszonylagos nyugalomban rendezték meg a riói atlétikai versenyeket.

Korábban Coe arról beszélt hogy orosz nyelven halálos fenyegetéseket kapott az orosz atléták olimpiai kizárása után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »