Fejtő-Fischl könyvének elolvasa már a holobíróság szerint is túl erős – jogerős ítélet a menóragondozó fiatalok ügyében

2013 decemberben több helyszínen, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, az Örs vezér terénél és a Városháza parknál is megrongálták a hanuka tiszteletére kihelyezett trágyavillákat és információs táblákat. A három huszonéves elkövető ügyében 2014. december 11-én született ítélet első fokon.

A bíróság közvetlenül 2014 hanukája előtt megállapította a csoportosan, folytatólagosan elkövetett garázdaság és ezzel halmazatban vallási tisztelet tárgyán elkövetett rongálás bűncselekményét. Az elsőrendű vádlottat 14 hónap, a másodrendű vádlottat 12 hónap, a harmadrendű vádlottat pedig 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, majd az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztette. Mindemellett a bíróság a vádlottak részére "magatartási szabályokat" írt elő, melyek betartásának ellenőrzését a kijelölt pártfogó fogja ellátni. A szabályok többek között arra is kötelezik a vádlottakat, hogy Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság című könyvét elolvassák.

Ma került sor a Fővárosi Törvényszéken a gyertyaátrendezési per másodfokú tárgyalása. Főbenjáró bűn lévén, három bíró tárgyalta az ügyet, a zsidókat képviselő ügyész, aki súlyosbítást kért, nem volt jelen.

Hírdetés

Az első- és másodrendű vádlottak büntetését a mai napon annyival enyhítették, hogy az első fokon kiszabott könyvek olvasását illetve olvasónapló készítését törölték. A felfüggesztett szabadságvesztés és a pártfogói felügyelet persze maradt.

Az első fokú tárgyalás döntését a harmadrendű vádlott még tavaly elfogadta, így ő már „tölti” könyvolvasással és naplóírással fűszerezett büntetését.

(Kuruc.info)

Előzmény: A szovjet csapatokat marasztaló Fejtő-Fischl könyvének elolvasására ítélte a menórarongálókat a szadista bíró


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »