Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa új polgármestere

Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa új polgármestere

A magyarkanizsai községi képviselő testület ma délelőtti alakuló ülésén megválasztották az önkormányzat végrehajtó szerveit. Az ülésen a Magyar Mozgalom színeiben megválasztott legidősebb képviselő, Kurunci Veronika oromhegyesi nyugdíjas pedagógus elnökölt.

A Községi Választási Bizottság jelentésének elfogadása után hitelesítették a képviselők mandátumait, majd letették a képviselői fogadalmat. Titkos szavazással Miloš Kravić, a Szerb Haladó Párt (SNS) jelöltje személyében megválasztották a községi képviselő testület új elnökét, aki átvette az ülés vezetését frissen megválasztott helyettesével, Szarapka Edével, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) jelöltjével együtt.

A község Alapszabályának, a Községi Tanácsról szóló rendeletnek és a kkt ügyrendi szabályzatának módosítása után került sor a polgármester megválasztására. Helyettesét és a Községi Tanács hét tagját már az új polgármester, Fejsztámer Róbert javasolta. Magyarkanizsa polgármester-helyettese a jövőben Nebojša Rakić menedzser, az SNS tagja lesz.

A Községi Tanácsba a VMSZ öt valamint az SNS két tagja került. A gazdasági és mezőgazdasági ügyek irányításával Huzsvár Ervin eddigi polgármester-helyettest bízták meg. A közoktatást Kávai Szabolcs történelemtanár, eddigi tartományi képviselő irányítja majd. Teslić Zoran fiatal oromhegyesi pedagógusra bízták az ifjúsági és sportügyek vezetését, a tájékoztatásért és a nemzeti kapcsolatokért pedig Bödő Marianna felel majd. Csikós László, a szociálpolitikai minisztérium eddigi államtitkára kapta meg a szociális és egészségvédelmi tárcát. A haladók közül Radomir Milojević lett a környezetvédelmi megbízott, Marko Ždero pedig a kommunális tevékenységeket és a közműveket felügyeli.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta: úgy érzi jó csapatot sikerült összeállítania, ami nem jelenti azt, hogy más nevek nem jöhettek volna számításba, de addig, amíg konkrét eredmények nincsenek az új összetételű községi vezetés mögött, bízni kell annak sikerességében.

Az alakuló ülés végén összeférhetetlenség miatt négy képviselő, Veselinov Ibolya (VMSZ), Varjú Potrebić Tatjana (VMSZ), dr. Josip Lepeš (MM) és Crkvenjakov Gizella (SNS) lemondott képviselői mandátumáról.

Az ellenzéki képviselők szerint újra olyan hatalom alakult ki Magyarkanizsán, amelynek fentről diktálnak, ezért nem lesz képes a polgárok érdekeiért harcolni, elmarad a fejlődés is, nem lesznek sem beruházások, sem munkahelyek és folytatódni fog az elvándorlás.

Az április 24-i önkormányzati választásokon a magyarkanizsai községi képviselő testületbe a VMSZ 12, az SNS 5, az UKROK polgári csoport 6, a Magyar Mozgalom 5 és a Vajdasági Tolerancia 1 képviselője került be. A hatalmi koalíciót 17 képviselővel a VMSZ és az SNS alkotja.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »