Fejleszt a Ford: szabadidő-autókat fognak gyártani Craiován

Fejleszt a Ford: szabadidő-autókat fognak gyártani Craiován

Kisméretű SUV típusú, EcoSport elnevezésű szabadidő-autókat fog gyártani 2017 őszétől a Ford nagyvállalat craiovai üzemében, a járműveket Oroszországon kívül mindegyik európai piacon árulni fogják. 

Uzina-Ford-de-la-Craiova_b

A fejlesztés érdekében a Ford 200 millió eurós beruházást hajt végre Craiován – jelentette be kedden a helyi gyárban Jim Farley, a nagyvállalat európai vezérigazgatója, aki azt is elmondta, hogy a romániai gyár lesz az egyetlen, ahol az európai piacra szánt EcoSport autókat előállítanak.

Farley szerint a befektetés rendkívül fontos lépés Craiovának is, főként, hogy a SUV típusú gépkocsik eladása a következő időszakban jelentősen bővülni fog. „Arra számítunk, hogy a Ford 2016-ban első ízben fogja átlépni a 200 ezres határt a SUV-ok eladása terén, ez 30 százalékosnál is nagyobb mértékű növekedést jelent 2015-höz képest” – magyarázta a vezérigazgató. Elmondása szerint jelenleg csak Indiában gyártanak EcoSport típusú járműveket, ezt az üzemet továbbra is fenntartják majd, innen szállítanak az Európán kívüli globális piacra. Tavaly egyébként a Ford 23 százalékkal több SUV-t adott el, mint 2014-ben.

A Ford európai vezetője arról is beszámolt: megállapodtak Románia kormányával arról, hogy sürgősen bővíteni és korszerűsíteni kell a hazai közúti és vasúti infrastruktúrát annak érdekében, hogy növeljék a Ford-gyár versenyképességét, illetve támogassák a tevékenységet. A keddi craiovai sajtótájékoztatón egyébként többek között Costin Borc gazdasági miniszter és Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke is részt vett.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »