Fejbe lőttek egy csecsemőt Baranya megyében – az apa "nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját"

Lőtt fejsérüléssel szállítottak kórházba vasárnap egy 11 hónapos csecsemőt a Baranya megyei Oldról, a gyermek kritikus állapotban van – erősítette meg a Pécsi Újság.hu információját Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő elmondta: a kisgyereket egy oldi családi házban érte a sérülés. Az eset körülményeit – köztük, hogy milyen fegyverből érte a lövés a gyermeket – a rendőrég jelenleg is vizsgálja.

A hírportál információi szerint a gyermeket légpuskával lőtték meg. Azt írták: a rendőrség dél körül kapott értesítést arról, hogy egy csecsemőt kritikus állapotban szállítottak a siklósi kórházba. A gyermeket ezután mentőhelikopterrel Pécsre szállították, életéért jelenleg is küzdenek.

Frissítés: A rendőrség szerint az apa "nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját"

A mentők diszpécsere tett bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy 2016. október 16-án 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy 11 hónapos oldi kisgyermeket, állapota kritikus – írja közleményében a rendőrség. Alább a folytatás.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 22 éves helybéli férfi a lakásukban nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte azt, és így eltalálta 11 hónapos kisfiát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított büntetőeljárást.

(HVG – Pécsi Újság – Police)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »