Fehér tolvajnak sem egy életbiztosítás játékpisztollyal rendőrök felé hadonászni az USA-ban – bár a lapostévék ilyenkor nem forognak veszélyben

Élete legrosszabb és egyben utolsó döntését hozta meg a texasi tolvaj, aki játékpisztollyal akart ráijeszteni a rendőrökre.

Szimpla bolti lopás miatt akarták előállítani a 47 éves James Busheyt, végül az életébe került meggondolatlansága.

Az eset még május 31-én történt a Texas állambeli Applebee egyik nagyáruháza előtt: a tetten ért tolvajhoz Palestine város két rendőrét, Gabriel Greent és Kaylynn Griffint rendelték ki.

Elfogását végig rögzítette a Green őrmester egyenruhájára szerelt kamera.

Mint a videón is hallható, a sörlopás miatt lebuktatott férfit Green először felszólította, hogy "ne játssza a hülyét", és hagyja el velük az üzlethelyiséget.

James Bushey engedelmesen követte is a járőrpárost, de a boltból kilépve váratlanul zsebébe nyúlt, és látszólag egy fegyvert rántott elő.

Hírdetés

Kaylynn Griffin pánikba esett, Green viszont azonnal lépett, az őrmester az egész tárat kilőtte a férfire, aki a sokadik lövés után elterült a földön – idézi fel a történteket a NY Daily News.

Később kiderült, hogy a fegyvernek gondolt tárgy valójában egy 1911-es Colt mintájára gyártott játékpisztoly, apró műanyag lövedékekkel. A rendőrségi kamerafelvételt a Palestine Herald Press tette közzé.

(Origó nyomán)

Itt a lehetőség új lapostévék beszerzésére: tényleg nem emelnek vádat George Zimmerman ellen

A kisebbség sajnáltatása, médiamanipuláció és a fergusoni zavargások


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »