Fegyvert fogtak Ryan Lochte-ra Rióban

Fegyvert fogtak Ryan Lochte-ra Rióban

Az úszócsillagot és három társát rendőrnek öltözött fegyveresek rabolták ki vasárnap éjszaka.

A Foxnews online kiadása cikkében az írja, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Ryan Lochte-t és három úszótársát – Gunnar Bentz, Jack Conger and Jimmy Feigen – a riói Club France-ból távozóban érte az incidens. Útközben egyszer csak megállt a taxi, rendőrruhás emberek kinyitották az ajtót, és azt mondták a sportolóknak, hogy azonnal feküdjenek a földre. Lochte ellenállt, azt mondta, ők nem tettek semmi rosszat, erre az egyik támadó fegyvert nyomott az arcába, és a földre kényszerítette. Elvették a pénztárcájukat, de a telefonjukat nem vitték el.

A brazil rendőrség közleményben közölte, hogy hozzájuk nem érkezett bejelentés, miszerint az úszókat kirabolták volna, ennek ellenére vizsgálják az esetet. A történet furcsa szála, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint az amerikai olimpiai bizottság tagadja a történteket, szóval lehet, hogy van vaj Lochte-ék füle mögött. A riói szervezőbizottság is azt mondta, hallott az esetről, de nem tudja megerősíteni a történteket.

Ileana Lochte, az úszó édesanyja a USA Today-nek azt mondta, a rablás igenis megtörtént, fiát és társait megrázta az eset.

Rióban nem az amerikai úszók az első olimpikonok, akiket meglopnak, több csapat szállásán is volt már lopás, magányosan közlekedő sportolókat is fosztottak már ki a játékok idején. A NOB alelnöke épp vasárnap nyilatkozott arról a szervezés kapcsán, hogy ennél problémásabb olimpia még nem volt a nyári játékok történetében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »