Fegyverrel rabolta ki a turistákat a Gellért-hegyen három "fiatal"

A rendőrök elfogták azt a három elkövetőt, akik a Gellért-hegyen és környékén raboltak ki lengyel, kínai és magyar állampolgárokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat T. Máté 23 éves, F. Viktória 20 éves és egy 16 éves budapesti "fiú" ellen fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt.

A nyomozás adatai szerint T. Máté és társai 2016. szeptember 6-a és szeptember 21-e között öt turistát raboltak ki a Budapest I., Gellért-hegy parkos részén illetve annak környékén. T. Máté és a 16 éves fiú odament a sértettekhez, majd egyikük egy fegyverrel vagy annak utánzatával, míg társuk egy késsel megfenyegette őket, hogy adják át értékeiket. A nő eközben figyeléssel biztosította a bűncselekmények elkövetését. T. Máté és társai a sértettektől mobiltelefonokat, fényképezőgépet és készpénzt tulajdonítottak el.

A bevezetett nyomozási cselekmény eredményeként a rendőrök beazonosították az elkövetőket, majd T. Mátét 2016. szeptember 22-én 14 óra 15 perckor Budapest V. kerületi lakcímén, társait aznap 22 óra 30 perckor a Budapest XV., Dunakeszi út erdős területén elfogták és előállították.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a "fiatalokat", majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »