Fegyver, pénz és kábítószer: Munkácson zsarolás miatt őrizetbe vették egy biztonsági cég igazgatóját (Fotók)

Október 7-én a kárpátaljai Munkács egyik töltőállomáson egy speciális műveletek hajtottak végre a rendőrök.

Augusztus végén a rendőrökhöz egy kárpátaljai férfi fordult segítségért, aki elmondta, hogy hatalmas pénzösszeget követelnek tőle, pontosabban 10 ezer eurót. A férfi azzal fenyegették megy, hogyha nem fizeti ki az összeget, akkor ő és a családtagjai és szenvedni fognak. Ezt a „kompenzációt” a tettes az áldozat által elkövetett állítólagos erkölcsi kár miatt követelte – adta hírül a Mukachevo.net.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 189. cikkelye (zsarolás) értelmében az ügyben büntetőeljárás indult. A bíróságot megelőző vizsgálat során a nyomozók megállapították az ügyben érintett valamennyi személyt.

Október 7-én a speciális művelet során a rendőrök letartóztatták az egyik biztonsági cég 26 éves igazgatóját és egy 25 éves munkanélküli munkácsi férfit, akik 152 500 hrivnya összegű pénzt kaptak a felperestől.

A zsarolók letartóztatása Munkács egyik töltőállomásán történt meg. A bűnözők autójából a tisztviselők mobiltelefonokat, készpénzt, fegyvert, 40 darab lőszert, négy darab 5 milliliter térfogatú metamfetaminnal teli fecskendőt és közel egy tucat memóriakártyát foglaltak le.

A fogvatartottakat előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben továbbra is tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai megyei rendőrség sajtóosztálya.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›MunkácsCímkék: Munkács, zsarolás, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »