Fegyelmit is kaphat Karácsony Zuglóban

Fegyelmit is kaphat Karácsony Zuglóban

Akár fegyelmi eljárás is indulhat Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere ellen, ha a tavasszal létrejött, és munkáját várhatóan a nyár végén befejező helyi képviselő-testületi munkacsoport jogszabálysértéseket talál. A vizsgálat indoka, hogy a kerület vezetése nem hajtja végre a testületi döntéseket.

Új helyzet állt elő azután, hogy a nyáron a képviselő-testület mellett az önkormányzat egyik szakbizottsága sem fogadta el Karácsony Gergely polgármester interpellációs válaszát, hogy miért nem hajtja, hajtotta végre a képviselő-testület döntését egy több tíz millió forintos ingatlanügyben – mondta el lapunknak Kovács Balázs (Fidesz–KDNP), a lejárt és végre nem hajtott határozatok ügyét vizsgáló „munkacsoport” vezetője. Emlékeztetett: a képviselők többször is megszavazták, hogy megvesznek egy ingatlant, szerződést azonban a mai napig nem kötöttek. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. még 2015-ben egy, a tulajdonában álló ötlakásos, 3456 négyzetméter alapterületű társasházat akart eladni 57 millió forintért. Akkor az MSZP és a Fidesz képviselői is jó ötletnek tartották Karácsony Gergely (PM) polgármester javaslatát, hogy éljenek elővásárlási jogukkal, ez azonban nem történt meg. Ezért idén márciusban ismét megerősítették szándékukat, addigra azonban a vételár már 72,7 millió lett. Egy időközben elkészült értékbecslés szerint az ingatlan elővásárlási ára 6,1 millió forinttal magasabb lett a valós értékénél. Az ügyben Hoffmanné Németh Ildikó, a kerület volt jegyzője, aki információnk szerint jelentős részben ennek az ügynek köszönhetően távozott májusban, törvényességi észrevételt tett, hogy az adásvétel végrehajthatatlan. Karácsony Gergely vissza is akarta vonatni a döntést, de a képviselők újra a vétel mellett döntöttek.

Kovács Balázs szerint a nyár végére elkerülhetetlenné válhat a személyi felelősségre vonás kérdése, hiszen az ilyen eseteknek se szeri, se száma.

A bizottságot kezdeményező és az ingatlanügyben interpelláló Czeglédi János (Jobbik) szerint a fő probléma, hogy a polgármester PM-es, valóságos liberális tanyává tette a zuglói városházát, ahol több mint másfél éve nem folyik szakmai munka. – Ennyi idő alatt értük el, hogy ezután beszámoljon a vezetés a lejárt határidejű határozatokról – mondta Czeglédi János.

Karácsony Gergely azonban „politikai habverésként” értékelte a helyzetet. Az ingatlanügyben a testületre hárította a felelősséget, mert szerinte a vásárlásra nincs is fedezet a költségvetésben. – Végeztünk egy belső vizsgálatot, semmilyen problémát nem találtunk, minden dokumentumot átadtunk a munkacsoportnak – tette hozzá a polgármester.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 20.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »