Fed Kupa: román búcsú az élvonaltól

Fed Kupa: román búcsú az élvonaltól

Románia női Fed Kupa-csapata nem tudott csodát tenni Kolozsváron, de még a címvédő csehek elleni korábbi teljesítményét sem tudta most hétvégén megismételni a németekkel szemben: a négy egyéni összecsapás után a vendégek 3-1-es vezetéssel bebiztosították sikerüket, miközben Simona Halepék egy év után búcsúznak a női teniszezők világcsoportjától.

nemten_b(fotók: Paul Zimmer)

Pedig szombaton még élt a remény, hogy a megszigorított osztályozórendszer ellenére Alina Tecșor kapitány önbizalommal teli kerete felborítja a papírformát. Irina Begu ugyan két sima szettben kikapott 6:2, 6:3-ra a világranglistán harmadik Angelique Kerbertől, de rögtön ezután konstancai társa, Halep – 6:4, 6:7, 6:4-re legyőzve Andrea Petkovicot – kiegyenlítette az összetett állását.

Vasárnap viszont már nagyon rossz formában volt a világ korábbi második legjobbja: az idei Australian Open-győztes Kerber valósággal átgázolt rajta, 6:2, 6:2-es végeredménnyel fordította a németek javára a párharcot. „Fájt a lábam, de nem keresek mentséget. Kerber volt most a jobb, nem tudom miért, de én nem éreztem a játékot. Ő sokkal agresszívebb volt, a szélre küldött engem” – nyilatkozott a világranglistán hatodik romániai teniszező.

halepten4_b

Ekkor már csak az Irina Begut váltó Monica Niculescu győzelme esetén lehetett volna a párosmeccsre „menteni” a továbbjutás sorsát, de a világranglistán 31. sportoló hiába kezdett hihetetlenül jól, mert „félidőben” Petkovic megtalálta az ellenszert, és végül 0:6, 7:6, 6:3-ra nyerve őrizte meg a németek helyét a sportág élmezőnyében.

A Világcsoportban való bennmaradásért, illetve a második értékcsoportból való feljutásért rendezett párharcok közül vasárnap délutánig a Spanyolország–Olaszország párharc 4-0-val, az Ausztrália–Egyesült Államok csata pedig 0-4-gyel zárult. Az Oroszország–Fehéroroszország összecsapás csak este fejeződik be, mint ahogyan a végsőkig kiélezett küzdelmet hozó Svájc–Csehország és a Franciaország–Hollandia elődöntő is.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »