Favédő fesztivált szerveznek

Favédő fesztivált szerveznek

Ragaszkodunk a parkjainkhoz, a fáinkhoz, a zöldterületeinkhez, mert élhető, fenntartható környezetben szeretnénk élni – jelentette ki tegnap Komáromy Gergely, aki a Ligetvédők nevében, hat további civil szervezet képviselőjével együtt szeptember 24-re tüntetésre hívta a budapestieket. Szerinte céljaikkal nemcsak a fővárosban élők, hanem az ország kétharmada is egyetért, ezért jövő szombaton 15 órától a belvárosi Erzsébet térről a Hősök terére vonulnak a „Zöld Budapest protestival” favédő rendezvényre.

A helyszínen tegnap felszólalt többek között Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, aki szerint nem igaz, hogy csak nemet tudnak mondani a Városliget beépítésére. Mint mondta, számtalan javaslatuk van arra, hogy milyen új helyszíneken épülhetnének fel az új budapesti múzeumok, kivéve a zöld parkban.

A Levegő Munkacsoport egyik aktivistája bejelentette: az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságánál törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy egyetlen nagyberuházáshoz se foghassanak hozzá átfogó környezetvédelmi hatástanulmány nélkül.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője kiemelte, nem csak a városligeti fákért aggódnak. Szerinte az elmúlt években már több száz fát vágtak ki a Kossuth téren, az Orczy kertben, és erre készülnének az Etele úton és a Római-parton is. A Védegylet tagjai a mobil gát, míg a Budavárvédők a várnegyed átépítési tervei ellen tüntetnek majd szeptember végén.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »