Farkas Flórián tovább bujkál: mégsem ment el a kormány cigányintegrációs programját magasztalni

Egy konferencián szólalt volna fel, valószínűleg az utolsó pillanatban mondta le szereplését, mert a helyszínen kiosztott nyomtatott papíron még szerepelt a neve. A cigánybűnöző régóta pánikszerűen menekül a sajtó elől. Az Emmi márciusban szabálytalanságok miatt bontott föl egy 1,5 milliárdos szerződést, amit még a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzattal kötött.

Egy hónapja még úgy volt, egy nemzetközi konferencián mond beszédet Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, az Országos Roma Önkormányzat volt vezetője. A pénteki konferencián azonban nem jelent meg, ami nem is csoda: súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja miatt ugyanis több eljárás indult már az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) abból az időszakából, amikor Farkas Flórián volt az elnök. Vizsgálják az ORÖ gazdálkodását, valamint a Híd a munka világába című foglalkoztatási program költéseit is. Utóbbit ugyancsak Farkas Flórián vezette. A minisztérium márciusban bontotta fel a szerződést, szabálytalanságok miatt, és visszakéri a lehívott 1,6 millárdos támogatást.

A HVG év elején írt arról, hogy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez közeli források szerint forgatókönyvet dolgozott ki a kormány Farkas Flóriánnak az eltávolítására, és még az ügyészség előtt lépni szeretnének.

Balog Zoltán miniszter a "romakonferencián" finoman szóba hozta a botrányt. Azt mondta, "Hiába teszünk valamit, ha egy-két esetet beleng a korrupció gyanúja vagy ténye." A miniszter azt mondta, "az ORÖ-vel szerzett tapasztalataik közt van ilyen is, olyan is, ezért szélesítenék az együttműködést más szervezetek bevonásával, de ha megkerülnék az önkormányzatot, azokat vennék semmibe, akik megválasztották."

A konferencián aktivisták Balog beszéde után 15 689 forintos, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Farkas Flóriánnal díszített "bankjegyeket" osztogattak, miután számításaik szerint ennyi pénz jutott volna minden "magyar romára" a programból.

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Flórika, a kormány cigánypolitikájának élő példája zengi majd a dicshimnuszt az erőforrás-stratégiáról


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »