Farage tanácsa Orbánnak: Magyarország is lépjen ki az EU-ból

Farage tanácsa Orbánnak: Magyarország is lépjen ki az EU-ból

Magyarország jobban tenné, ha követné a britek példáját, hiszen csak az Európai Unión kívül válhat szuverén állammá – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Nigel Farage brit EP-képviselő, akit sokan a brexit atyjaként emlegetnek.

Farage közölte, hogy szerinte Orbán rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. „A lényeg: Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból” – jelentette ki. Azt is elmondta, szeretné, ha egyszer rendes alkalom adódna a találkozásra a magyar kormányfővel.

Hírdetés

http://mno.hu/

Kijelentette, hogy a kilépés hatalmas előnyöket jelentene. „Gondoljon csak bele: ezentúl maguk alkothatnák a törvényeiket, maguk rendelkezhetnének a külkapcsolataikról, teljes ellenőrzést gyakorolhatnának a határaik felett. A kérdés lényege az identitás, hogy egy ország mennyire ragaszkodik az értékeihez és a kultúrájához” – fogalmazott.

Farage azt mondta, az EU gépezetét a németek irányítják, és „Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben.”

Arra a felvetésre, hogy a brexit lassan káoszba torkollik, kijelentette: mindig „nehéz otthagyni a börtönt”. „Sosem mondtuk, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen pénzügyileg egy egész politikai osztály érdekelt az uniós tagságunkban. De sikerülni fog, ki fogunk lépni” – hangsúlyozta Nigel Farage.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »