Farage szerint a La Manche-csatorna "halottasházzá" válhat

Farage szerint a La Manche-csatorna "halottasházzá" válhat

Nigel Farage szerint a csónakkal érkező bevándorlóknak nem lehet maradása Nagy-Britanniában. A UKIP vezetője közleményben reagált arra a tegnapi esetre, amikor az angol partiőrségnek 19 albán migránst kellett kimentenie a délkelet-angliai Kent partjainál a La Manche-csatornából, miután azok felfújható csónakkal próbálták elérni a brit partokat.

Az euszkeptikus politikus szerint mindenképp el kell kerülni azt, hogy a La Manche-csatorna, a Földközi-tengerhez hasonlóan a lélekvesztőkön érkező bevándorlók hullámsírja legyen, ezt pedig csak úgy érheti el az angol politika, ha a visszaküldi Franciaországba a most érkezett hívatlan vendégeket.

“Létfontosságú, hogy világos üzenetet küldjünk azzal kapcsolatban, hogy egyetlen migráns sem maradhat nálunk, aki hajóval érkezik a partjainkra.”

– hangsúlyozta Farage, majd hozzátette:

“Ha ezt nem tesszük egyértelművé, akkor a csatorna könnyedén a kiszámíthatatlan vizeknek tengeri közlekedésre alkalmatlan ladikokkal nekivágó gazdasági bevándorolók halottasházává válhat.”

Hangsúlyozta, hogy minden brit ember büszke lehet a partiőrség hétvégi teljesítményére, ám felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a szerinte endkívül alulfinanszírozott szervezetnek olyan rohammal kell szembenéznie, amilyennel a Földközi-tenger felől érkeznek a bevándorlók, nem fogják tudni megvédeni, illetve megfelelően felügyelni a többezer mérföldes partvidéket.

“Kifejezetten felelőtlen és embertelen lenne azt a benyomást keltenünk, hogy hajóval Nagy-Britanniába érkezni menedéket, vagy állandó itt-tartózkodási engedélyt eredményez. Mindannyian láttuk a Földközi-tenger rémségeit, ahol ezrek kelnek át és százak halnak meg, nem engedhetjük, hogy ez Kent és Sussex partjainál is megtörténjen.”

– tette hozzá.

Álláspontja szerint amennyiben Anglia az Európai Unió tagja marad, elképzelhető, hogy a brit partokon is jelentkezik egy olyan bevándorlási krízis, mint a mediterrán térségben. Kijelentette:

“Csak akkor tudunk igazságos és méltányos bevándorlási rendszert alkotni, ha az ehhez való jogot kicsavarjuk az unió kezéből. Nem szabad ugyanazt a hibát elkövetnünk, mint amit az EU követett el a Földközi-tenger esetében.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »