Farage a Temzén csapott össze Bob Geldoffal

Farage a Temzén csapott össze Bob Geldoffal

A brexit miatt vonultak egy-egy hajóval a Londont átszelő folyóra.

Nigel Farage, az euroszkeptikus Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) vezére és Bob Geldof zenész úgy döntött, Nelson admirális nyomdokaiba lép, és vízen dönt el politikai vitákat.

Nos, inkább kínos „vízi csata” kerekedett a dologból, amikor csütörtökön mindketten vízre szálltak, és kivonultak a Londont átszelő Temzére. Farage természetesen a britek EU-ból való kilépése, azaz a brexit mellett kampányolt, míg Geldof az EU-ban maradást propagálta.

Hogy mégis mi lett az egészből? Óriási egymásra dudálás, London konkrétan dudaszótól volt hangos csütörtök délelőtt. Az alábbi videó jól szemlélteti a dolgot:

Horns filling central London as the pro-Brexit flotilla attempts to drown out Bob Geldof's boat soundsystem. pic.twitter.com/gOQvcXxcWs— Jim Waterson (@jimwaterson) 2016. június 15.

Sőt, nem is egy hajóval szálltak vízre a felek: Farage összesen harmincöt vízi járműből álló flottával hajózott a parlamenthez a The Evening Standard beszámolója szerint. A hosszú sorban közlekedő hajók miatt húsz percig kellett felnyitva tartani a Tower Bridge-et, ez kisebb fennakadást is okozott a közlekedésben. A hídra egyébként bennmaradásra buzdító drapériák voltak kifüggesztve.

Geldofnak egy hajója volt, viszont jókora hangerőt volt képes kibocsátani, így felvette a versenyt Farage-ékkal, akik vízzel fröcskölték őket. Később néhány kisebb jármű csatlakozott Geldofhoz is, hogy a brexit ellen kampányoljon.

A népszavazás jövő csütörtökön lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »