Falunapot tartottak Ludason

Falunapot tartottak Ludason

Idén is megtartották a hagyományos ludasi fokhagymafesztivált és falunapot. Szombaton adták át a helyi közösség felújított épületét és az alsóludasi Kistavat is.

A rendezvényen a helyi termelők kínálták minőséges, díjazott portékájukat: a híres ludasi fokhagymát, valamint szakmai tanácskozáson osztották meg tapasztalatikat és terveiket a közösség vezetőivel és a meghívott szakemberekkel. A szervezők célja immár több mint egy évtizede a ludasi fokhagyma népszerűsítése és a helyi értékek kiemelése a település fejlődése érdekében.

A falunap alkalmából átadták a helyi közösség felújított épületét. Egyelőre a hőszigetelésen és a festésen van túl az önkormányzat, a következő, ötödik fázisban pedig a belső munkálatok következnek majd. A beruházás helyszínén járt Bunford Tivadar, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke és Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is, az ünnepélyes átadáson felszentelték a megújult közösségi házat.

A fürdőzők mostanra birtokokba is vették a kitisztított és megszépített ludasi Kistavat, az új pihenőtó idén nyártól várja a strandolókat és a vízi sportok szerelmeseit. A tavat szinték felszentelték a falunap alkalmából. Délután pedig kenyérszentelő szentmisét tartottak a helyi Szent Katalin templomban.

A fesztiválon füzérfonó és fokhagymabontó vetélkedőt is szerveztek, felléptek a helyi néptáncegyüttesek és számos különlegességet is megkóstolhattak a Ludasra látogatók. A Fokhagymafesztiválra idén is sokan voltak kíváncsiak, a családi programoknak köszönhetően pedig egyre több gyermek és fiatal is részt vesz a hagyományos falunapi rendezvényen.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »