Fakivágás: tiltakozás és dulakodás a Városligetben

A Magyar Zene Házánál elkezdték kivágni a fákat, mely része a Városliget felújításának. Noha az MNO korábban úgy értesült, hogy a bontás csak egy hét múlva kezdődik, a tereprendezéssel nem várnak tovább. Többen nemtetszésüknek adtak hangot a kivágással kapcsolatban.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) Facebook-oldalán megjelent egy videó nemrég, amiben Szabó Rebeka beszél a civilek és a PM összefogásáról. Elmondása szerint úgy próbálják megakadályozni a fák kivágását, hogy odamennek hozzájuk. „Majd odamegyünk a fákhoz és nyilván nem fogják a fejünkre ejteni ezeket a nagy rönköket” – fogalmazott.

Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!Ha kell odaláncoljuk magunkat a fákhoz!Szabó Rebeka: Kérlek, segítsetek! Mindenki aki tud menjen ki a Ligetbe, mert elkezdték a pusztítást! Ne hagyjuk azt, ami a József Nádor téren megtörtént!#pm #párbeszédmagyarországértPosted by Párbeszéd Magyarországért on Thursday, March 17, 2016

Az Index azt írja, hogy a Facebookon szerveződött riadólánc, így néhány tiltakozó a helyszínre sietett, kisebb dulakodás volt. A Tumblr-röl származó képeken egy nő éppen megpróbálja berúgni a lezárt terület kapuját, míg egy másikon a dulakodás is látszik. Egy tiltakozó bejutott az építési területre, azonban az ott dolgozók megfogták és kivezették.

A Liget-projekt miatt a Kertem nevű helynek is be kellett zárnia. Helyi lakosok illetve az ügyhöz empátiával fordulók múlt héten piknikkel kívánták felhívni a társadalom és a kormány figyelmét a Városliget jelenlegi állapotának megőrzésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »