Fákat döntött ki a vihar Zalában

Fákat döntött házakra és utakra a viharos szél Nagykanizsa térségében kedd este – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Cseresznyés Dániel elmondta: a viharos szél háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Nagykanizsa és Nagyrécse között a felső vezetékre döntött egy fát a szél este, ezért nem járnak a vonatok a két település között – közölte a vasúttársaság honlapján. A fa eltávolításáig pótlóbuszok viszik az utasokat Nagykanizsa és Zalakomár között.

Azt is tudatták, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon néhány kedd esti, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje 20-60 perccel nőhet.

A heves zivatarok veszélye miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adtak ki kedden délután. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyében lehetnek érvényben másodfokú riasztások a heves zivatarok miatt, míg Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

 

A hétfő esti vihar okozta pusztításról itt olvashat bővebben.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »