Fájdalmai miatt megoperálta magát egy rokkantnyugdíjas

A nagyatádi, rokkantnyugdíjas Seres Istvánnak olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát, ezért megoperálta magát.

Nem bírta kivárni a hosszú várólistát a nagyatádi Seres István, ezért saját lakásában műtötte meg magát – írja a Sonline. A rokkantnyugdíjas lábában egy vérrög képződött, amely miatt augusztus 19-én kellett volna visszamennie ultrahangra Kaposvárra. Ám olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta várni a hosszú várólistát, és saját kezűleg operálta meg magát.

Hírdetés

Mint mondta: három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki a sebészek, akkor megfigyelte, hogyan zajlik egy ilyen műtét.

Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, hat-hét milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből – idézte a lap a rokkantnyugdíjast.

Seres István a műtétje után elment kontrollra a nagyatádi kórházba, ahol megállapították, hogy lábának vérellátása helyreállt. A portál által megkérdezett orvos hangsúlyozta, hogy senki ne végezzen otthon műtétet, ne kockáztassa ezzel az életét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »