Facebookon homokosozott a Fidesz kommunikátora

Törölte a Facebook Kocsis Máté azon posztját, amiben egy ügyvédet homokosnak nevezett, Ungár Klárára pedig különös utalást t ett.

Leszedték a Facebookról a Fidesz kommunikációs igazgatójának és budapesti elnökének, Kocsis Máténak azon posztját, amiben Ungár Klárát Klári bácsinak, illetve Klárolynak, jogi képviselőjét, Nehéz-Posony Mártont pedig homokosnak nevezte. Korábban egyébként Bayer Zsolt publicista volt az, aki szintén Klári bácsinak szólította Ungárt. Kocsist a jelek szerint az bosszantotta fel, hogy ügyvédje levelet kapott Ungár jogi képviselőjétől: fizesse meg a megítélt 150 ezer forintos perköltséget. A VIII. kerületi polgármester szerint azzal fenyegették őt, hogy különben a sajtóhoz fordulnak. Hozzátette: a perköltséget megfizeti, de nem azért, mert valaki a sajtóhoz fordul, hanem mert a bíróság így döntött. Posztja végén a politikus egy különös megjegyzést tett a Fidesz egykori képviselőjére, Ungárra: „Klári bácsiról amúgy láttunk a homofóbia ünnepén, a Pride-on készült fotót, be volt szappanozva, de víz meg sajnos sehol nem volt…” Nem tudni, Kocsis ezzel mire gondolt.

Kocsis véleményterroristákat emleget

A Facebook viszont törölte a bejegyzést, a kommunikációs igazgató oldala pedig egy időre elérhetetlenné is vált. Amikor visszatért, Kocsis ezt üzente: „A Facebook honi helytartói törölték a bejegyzésünket, pedig csak az igazat írtuk és jó vita lett volna. Azt meg nem szeretik a vélemény-terroristák, ezért akcióba lendültek, ment a bejelentés.” Arra a kommentelői megjegyzésre, hogy akkor posztolja ki újra, Kocsis oldalának szerkesztője azt válaszolta: „Azt kérte a Fb, hogy ne tegyük, mert bünti lesz. Üdv, a szerk.” Arra a szintén hozzászólói felvetésre, hogy „ők buzizhatnak, te nem”, a szerkesztő azt felelte: „ez pontosan így van.”

Ungár ügyvédje, Nehéz-Posony a HVG.hu-val azt közölte: Kocsis a teljesítési határidő után nyolc nappal fizette meg végül a perköltséget. A jogi képviselő nem kívánt reagálni a homokosozásra, közlése szerint tartja magát ahhoz, hogy „a szexuális irányultságra vonatkozó valótlan tényállítás nem befolyásolja a személyiség társadalmi megítélését.”

Ungárék ezt képviselték abban a személyiségi jogi perben, amit Kocsis indított amiatt, hogy a SZEMA párt elnöke melegnek nevezte őt. Első fokon a józsefvárosi polgármesternek adtak igazat, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla viszont úgy látta, Ungár valótlan tényállítást tett, de nem sértette meg Kocsis jó hírnevét. „A Kúriát azért még megkérdezzük erről. Ettől kezdve ugyanis minden heteroszexuálist le lehet buzizni, a homoszexuálisokat meg gondolom továbbra sem. Érdekes logika” – írta erről korábban a kommunikációs igazgató.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »