FA-kupa elődöntős a Manchester United

FA-kupa elődöntős a Manchester United

A szerdai BL-játéknap árnyékában nagy lépést tett a Manchester United afelé, hogy a Ferguson-éra után újra nyerjenek egy kupát hazai fronton. A West Ham elleni megismételt FA-kupa negyeddöntőn 2-1-re győztek Louis Van Gaal fiai, az egyik főszereplő ismét a tinédzser Marcus Rashford volt.

Miután az összes nagycsapat kiesett az angol kupa eddigi fordulóiban, a Manchester United előtt jó lehetőség adódott, hogy idén végre nyerjenek valamit. A West Ham ellen 1-1-et játszottak az FA-kupa negyeddöntőjében, a szabályok értelmében pedig ilyenkor megismételt mérkőzés következik.

Az újrajátszást szerda este a Boleyn Groundon 2-1-re a United nyerte. A vendégek első gólját a 18 éves Marcus Rashford szerezte, aki két hónapja mutatkozott be a vörösök felnőttcsapatában, és rögtön első mérkőzésein góllal, gólokkal debütált – mind az Európa-Ligában, mind a bajnokságban, most pedig a kupában is betalált.

„Nagyon koncentrál az edzéseken, és ilyen fiatalon, amikor hirtelen rivaldafénybe kerülsz, ez egy figyelemre méltó dolog” – nyilatkozta a győzelem után Louis Van Gaal, az MU menedzsere. „Sok fontos gólt szerez, és a kritikát is jól viseli. Ez fantasztikus adottság, mert kevés játékos képes kívülről látni magát, pláne ilyen fiatalon.”

Marouane Fellaini is betalált, amire a West Ham csak egy James Tomkins-góllal tudott válaszolni, de Rashford első találata volt az, ami igazán emlékezetessé tette az estét. „Nagyszerű gól volt. Épp olyan szögben álltam a kispad előtt, hogy én is láttam a rést, és fel is kiáltottam, hogy „lőjj”. Persze ezt a gyakorlatban nehezebb megvalósítani, de [Rashford] tökéletesen csinálta.”

Slaven Bilic, a West Ham vezetőedzője a higgadtságot hiányolta csapatából, és elismerte, a Manchester megérdemelten jutott az elődöntőbe. Egyébként a bajnokságban is ölre menő harcot vív egymással a West Ham és a Manchester, hiszen egy pont választja el őket egymástól a Vörös Ördögök javára, és a BL-indulást érő negyedik helyet még mindkét csapatnak van esélye megszerezni.

Az FA-kupa elődöntőit jövő hétvégén a Wembley-ben fogják megrendezni, Rashfordék az Evertonnal ellen készülhetnek, míg a másik ágon a Crystal Palace és a Watford fog megmérkőzni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »