Ezzel a kerettel készülünk a horvátok ellen

Ezzel a kerettel készülünk a horvátok ellen

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kihirdette keretét a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre. A 24 fő között helyet kapott a Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a DVSC játékosa, Korhut Mihály is.

A magyar labdarúgó válogatott az Eb-felkészülés jegyében március 26-án Horvátországgal találkozik. Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette a találkozóra készülő 24 fős keretét.

A német szakember a jövő heti összecsapással kapcsolatban az Mlsz.hunak elmondta, hogy „a felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán 18. helyen álló Horvátország”.

„Ezen a mérkőzésen lesz lehetőségünk megköszönni a szurkolóknak a selejtezősorozat és a pótselejtezők során nyújtott óriási támogatásukat. Boldoggá szeretnénk tenni őket, és megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk” – emelte ki Bernd Storck.

A március 20-án kezdődő összetartás első napjaiban a fizikális felkészülésen lesz a hangsúly, később pedig rátérnek a horvátok elleni mérkőzésre. A kapitány kiemelte, hogy olyan játékosokat hívott meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjukban. „Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is. Ő rendszeresen játszik csapatában, a Bundesliga másodosztályában szereplő RB Leipzigben, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen” – emelte ki a német szakember.

A horvátok ellen készülő keret: Kapusok: Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool),Gulácsi Péter (RB Leipzig).

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Juhász Roland (Videoton), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva).

Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gera Zoltán (Ferencváros),
Elek Ákos (DVTK), Kleinheisler László (Werder Bremen).

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin),Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Garafa), Nikolics Nemajna (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan), Szalai Ádám (Hannover).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »