Ezúttal tényleg a hitközség állt ki a Népszabadság mellett – magyar patriótákként

Fájlaljuk, hogy Magyarország egyik legfontosabb újságja, a Népszabadság befejezi működését. Ugyanígy fájlalnánk, ha ez bármelyik más értékhordozó, színvonalas orgánummal történne meg, legyen bár konzervatív, liberális, bal- vagy jobboldali világnézetű – kezdi közleményét egy ordas hazugsággal a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

Vallják, hogy a "demokráciának fontos eszköze a szabad nyilvánosság", a folytatásban pedig azt állítják, nem lekötelezettjei egyetlen pártnak sem. "Elkötelezettek vagyunk viszont a sokszínű társadalom és a szabad vita iránt. Vallási hagyományainkból és történelmi tapasztalatainkból egyaránt ezt tanultuk" – írják.

Majd jön a legjobb: "Felelős magyar állampolgárok közösségeként, magyar patriótákként (sic!) úgy gondoljuk, a sajtószabadság ugyanolyan fontos érték, mint a szólás szabadsága, a gyülekezés szabadsága vagy a vallásszabadság."

A Népszabadság nem mindig bánt kesztyűs kézzel a MAZSIHISZ-szel (a saját nevüket sem tudják leírni helyesen – a szerk.): annál jobban hiányzik majd nekünk kritikus figyelmük a jövőben – zárják aggódó közleményüket.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »