Ezúttal Piricsén próbáltak lincselni a két lábon járó állatok – 2-3 év a "büntetésük"

Az elkövetők a hozzátartozójukat elgázoló gépkocsi vezetőjére és utasaira támadtak rá vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén.

A csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfiakat két év tíz hónap, illetve három év börtönre ítélték első fokon, és elrendelték előzetes letartóztatásukat.

A vádirat szerint a sértett a feleségével és a kisfiával szabályosan autózott Piricse egyik utcáján, amikor a bal oldali sávban tartózkodó,
négy-öt emberből álló gyalogoscsoportból egy ittas nő hirtelen a kocsi elé lépett. A sofőr a fékezés ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, elütötte a nőt, aki ettől a földre esett.

A sofőr azonnal kiszállt, és segítséget akart nyújtani, de a szintén ittas vádlottak – az elgázolt nő férje és testvére – a kocsihoz mentek, a jármű szélvédőjét kővel betörték, majd megpróbálták kirángatni az autóból a férfit és a feleségét. Utóbbi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a járműben 180 ezer forint kár keletkezett.

Az ítélet nem jogerős, a cigánybűnözőlk enyhítésért fellebbeztek (!) – derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerdai közleményéből.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »