Ezúttal az oktatási rendszer ürügyén tüntetnek a ballibek – Bokros is velük lengeti a bemocskolt magyar zászlót

Ezúttal az oktatási rendszer ürügyén tüntetnek a ballibek – Bokros is velük lengeti a bemocskolt magyar zászlót

Elindultak a közoktatási, köznevelési rendszer átalakításáért, "az oktatás szabadságáért" meghirdetett demonstráció résztvevői a budapesti Hősök terétől a Kossuth Lajos térre kedd délután.

A Tanítanék Mozgalom kezdeményezésére indult tüntetéshez – a rendezvény Facebook-oldala szerint – 70-nél több civil szervezet, szakszervezet csatlakozott.

A résztvevők többsége megfogadta a szervezők kérését és kockás ingben, sálban, kendőben, valamint esernyővel jelent meg a demonstráción. A Hősök teréről az Andrássy úton a Parlament felé, esernyők alatt vonuló menet elején egy "Tanítanék! Gyermekeink jövője a tét" feliratú transzparenst vittek, amelyen egy kokárda és egy kockás ing is látható.

Sokan táblákat vittek magukkal, ezeken olyan feliratok olvashatók, mint "Nem ártani", "Követeljük a Klik azonnali feloszlatását" és "Autonómiát! Óvodától egyetemig".

Az Andrássy utat elfoglaló menet vége akkor indult el a Hősök teréről, amikor az első sorok elérték a Bajza utcát. A demonstrációval egyebek mellett a Pedagógusok Sztrájkbizottsága, a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, valamint az Oktatói Hálózat követeléseinek akarnak hangsúlyt adni.

Közlésük szerint azért is tüntetnek, hogy a közoktatás rendszerének átalakításáról a kormány "a valódi érintettekkel" tárgyaljon.

A program szerint a Kossuth Lajos téren mások mellett Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pilz Olivér, a tiltakozásokat elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnöke mond majd beszédet.

Előzetes közlésük szerint a demonstráció végén, a Parlament előtt bejelentést is tesznek, valamint ismertetik a mozgalom 12 pontját.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »