Ezt se hallottuk még! Az államtitkár szerint Simicska Lajos adta ki a feladatot, hogy ígérgessenek a szociális munkásoknak

Ezt se hallottuk még! Az államtitkár szerint Simicska Lajos adta ki a feladatot, hogy ígérgessenek a szociális munkásoknak

Még senki sem gondolta, hogy ez lesz a vége, amikor Dúró Dóra napirend előtti felszólalásra jelentkezett kedden.

A legerősebb ellenzéki párt szakpolitikusa emlékeztetett, Orbán Viktor 2010-ben még „haladéktalan béremelést” ígért, ehelyett csak egy bármikor elvehető pótlékot kaptak a szociális szféra dolgozói.

Dúró Dóra felhívta képviselőtársai figyelmét:

a KSH adatai szerint egy szociális munkás átlagfizetése bruttó 180.800 forint(!!!),

ami – szintén a statisztikai hivatal kimutatására hivatkozva – alacsonyabb, mint sok területen a segédmunkások havi keresete. A jobbikos képviselő megpróbálta lefordítani mindezt a fideszesek nyelvére: annyit költ az Orbán-kormány jelenleg a szociális ágazat fejlesztésére, amennyivel Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt gyarapodik.

Hírdetés

„Önöknek ennyit ér a teljes szociális ágazat?”

– fogalmazott.

A Jobbik eddigi bérfelzárkóztatásra vonatkozó javaslatait a kormánypárti képviselők lesöpörték az asztalról, most egy több pontból álló csomaggal készültek, amelyben szerepel a pótlék beépítése az illetménybe, az életpályamodell, a nyugdíjkorrekció, az adminisztrációs terhek csökkentése, valamint a szupervízió bevezetése is.

És akkor megszólalt Rétvári Bence államtitkár is. Az államtitkár szerint a Jobbik csak a választások előtt 5 hónappal vette észre, hogy vannak szociális dolgozók, és most is csak azért, mert Simicska Lajos kiadta a feladatot, hogy ígérgetni kell, de mindenki tudja, hogy ez csak a Simicska-féle kampánygépezet része.

Erre nehéz mit mondani, inkább olvassák el ezt a cikket:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »