Ezt még senki sem merte megcsinálni! 7620 méter magasról ugrott ki ejtőernyő nélkül

Ezt még senki sem merte megcsinálni! 7620 méter magasról ugrott ki ejtőernyő nélkül

A világon először ernyő nélkül, egy hálóba ugrott le 7620 méter magasról szombaton Kaliforniában egy veterán ejtőernyős.

A 42 éves Luke Aikins már több mint 18 ezer ernyős ugrást hajtott végre 26 éves pályafutása alatt. Ezúttal 7620 méteres magasságban egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, és egy 61 méter magasan kifeszített, 30-szor 30 méteres hálóba zuhant bele, a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben, a Big Sky filmforgató birtokon. A háló alatt volt egy másik biztonsági háló is. Aikinsszel együtt kiugrott a gépből három ejtőernyős is, és egy darabig együtt zuhantak. Oxigénmaszk volt rajtuk a nagy magasság miatt, de Aikins a sajátját később átadta egyik kísérőjének.

A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már célra tartott, a lámpák fehérré válása jelezte ezt. Szabadesése mintegy két percig tartott. Aikins még a kísérlet előtt azt mondta, hogy a háló másfél másodperc alatt megfogja őt.

Aikins a hálóból sértetlenül mászott ki, és első dolga volt, hogy megölelje a feleségét, aki szintén hódol ennek a sportnak, már körülbelül 2000 ernyős ugrása volt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »