Ezrével érkeznek Olaszországba az élősködők, de persze invázióról szó sincs

Egyre nagyobb bevándorlótömegek érkeznek a rendkívüli jó időben az olasz partokhoz. Az olasz parti őrség beszámolója szerint kedden háromezer migránst mentettek ki 23 akcióban Líbia és a dél-olasz partok között a tengerből. Az utóbbi két napban pedig 5600 embert hoztak a regisztrációs központokba – mondta a közmédia tudósítója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában

Matteo Renzi olasz miniszterelnök többször is azt hazudta, hogy "nincsen szó invázióról". Ugyanakkor más országok, mint például Ausztria június elsejétől szigorítja a határellenőrzést a Brenner-hágónál, amiért Olaszországba tömegesen érkeznek a bevándorlók.

Egyelőre elegendő szálláshely áll rendelkezése a migránsok számára Olaszországban – állította a tudósító. Hozzátette, év végéig az olasz belügyminisztérium újabb ötvenezer helyet keres, mivel a befogadóállomások több mint 100 ezer emberrel teljesen megteltek.

Nem az érkezők száma okoz problémát, mivel azt az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján jól kezelik, hanem sokkal inkább az, hogy nincs hova továbbmenniük az érkezőknek. Nemcsak Ausztria, hanem Franciaország is lezárta határait. Olaszország eszközöket, embereket és főleg pénzt kér az Európai Uniótól.

A tudósító megjegyezte, hogy nem tud a befogadóállomások állapotáról beszámolni, mivel sem a regisztrációs központokba, sem a befogadó állomásokra vagy azok közelébe a sajtót nem engedik.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »