Ezresével mentik a tengerből a kontinensfoglalókat

Az elmúlt egy napban háromezernél több migránst mentettek ki a Földközi-tengerből olasz és más hajók, két nap alatt pedig összesen ötezer-hatszáz embert emeltek a fedélzetükre – közölte a mentési missziót irányító olasz parti őrség. 23 mentőakció történt a Földközi-tengeren, és minden, térségben állomásozó hajót be kellett vetni a csónakokkal és kisebb hajókkal Európába igyekvő migránsok kimentéséhez

Magyar Menedék - Badiny

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint az év eleje óta 34 ezernél több migráns érte el az olasz partokat. Ez valamivel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában volt.

Az elmúlt huszonnégy óra alatt mintegy háromezer migránst mentettek ki olasz és más hajók a tengerből líbiai partjainál, két nap alatt több mint ötezer-hatszáz embert emeltek a fedélzetükre – közölte kedd este a mentési missziót irányító olasz parti őrség. Tájékoztatása szerint az elmúlt napon 23 mentőakció történt a Földközi-tengeren, és minden, térségben állomásozó hajót be kellett vetni a csónakokkal és kisebb hajókkal Európába igyekvő migránsok kimentéséhez.

Tartani lehet attól, hogy az időjárási viszonyok javulásával együtt számbelileg növekedni fog a migránsáradat. Már az elmúlt napokban is jelentősen nőtt az útnak induló migránsok száma. Többségük Líbiából indult útnak az olaszországi Lampedusa vagy Szicília felé. A migránsok zöme afrikai országokból való.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »