Ezrek lepték el az utcákat kivégzéseket követelve

Ezrek lepték el az utcákat kivégzéseket követelve

Több mint 2700 ügyészt és bírót vettek őrizetbe Törökországban – ők is a sikertelen puccskísérlet gyanúsítottjai. Éjjel tüntetők ezrei vonultak fel, támogatásukról biztosítva a török kormányt.

Szombat éjjel is tüntetők ezrei vonultak fel török városokban, hogy támogassák a kormányt, és tovább tiltakozzanak a katonai puccskísérlet ellen. A parlament előtt demonstrálók kivégzéseket és halálos ítéleteket követeltek a puccsisták ellen. A miniszterelnök azt kérte a tömegtől, hogy maradjon az utcákon.

A hatóságok eddig csaknem 3000 katonát és több mint 2700 bírót vettek őrizetbe az államcsíny elkövetése után. A fegyveres hatalomátvételi kísérletben 161 civil és további száz felkelő katona halt meg, és mintegy 1500-an megsebesültek. A török munkaügyi miniszter szerint Amerika áll a puccs mögött.

Mint arról korábban beszámoltunk, a török sajtó szerint Recep Tayyip Erdogan idén augusztusban újabb parancsnokokat váltott volna le, ezért az Erdogan-ellenes tisztek előre menekültek és megpróbálták megdönteni az elnök hatalmát. Az államfő megtorlást ígért. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »