Ezért vezették be az országos válsághelyzetet

Ezért vezették be az országos válsághelyzetet

Az egy hete az egész országra kiterjesztett migrációs válsághelyzet nemzetbiztonsági indokairól számoltak ma be a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Tasnádi László rendészeti államtitkár elmondása szerint a migrációs válsághelyzet kiterjesztésére azért volt szükség, mert Macedóniában több tízezres tömeg torlódott föl, és kiszámíthatatlan volt, hogy a sokaság merre megy – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója. Két eshetőség áll fenn: az egyik, hogy Albánián keresztül Olaszország felé mennek tovább, a másik, hogy Bulgárián keresztül Magyarországra.

További 1500 rendőrt vezényeltek a déli határszakaszra. A fideszes Németh Szilárd kijelentette, hogy tíz napon belül képesek kerítést is felépíteni a magyar–román határra, ha szükség van rá.

Az ellenzéki oldalról a szocialista Molnár Csaba, a bizottság elnöke úgy fogalmazott, nem látják indokoltnak az országos válsághelyzetet. Szerintük nincs válsághelyzet, csak vészhelyzet.

Az LMP-s Szél Bernadett úgy nyilatkozott, őt meggyőzte Tasnádi László, hogy szükség volt bevezetni az egész országra kiterjesztett migrációs válsághelyzet, de ők 3200 főnyi rendőrt javasolnak, illetve a határrendészet visszaállítását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »