Ezért nem tér vissza a parlamentbe Matovič

Az OľaNO vezére, Igor Matovič több mint öt hónapnyi kihagyás után sem hajlandó bejárni a parlament üléseire.

 

Matovič hangsúlyozta, hogy a döntésén továbbra sem változtatott semmi. Az ok, amiért továbbra is bojkottálja az üléseket nem más, mint a parlament elnöke, Andrej Danko.

 

„Szégyen, hogy napjainkban egy ilyen ember a parlament elnöke.  Nyáron megtudtuk – és ez már akkor volt, amikor bojkottáltam a parlamentet –, hogy ez az ember probléma nélkül fedezi az oktatásügyre szánt unió támogatások szétlopását, és ezért a tettéért egyszer sem kért bocsánatot. Egyszer nem ejtette ki a száján, hogy az elkövetőket meg kellene büntetni” – mondta Matovič.

 

Az OľaNO elnöke hangsúlyozta, hogy számára Danko nem más, mint egy seftelő, akinek semmi keresnivalója a parlamentben. Továbbá felszólította a parlament elnökét, hogy fizetést se küldjön neki.

 

„Amíg egy ilyen ember lesz a parlament elnöke, addig én nem fogok részt venni a parlament ülésein. A fizetésemre sem tartok igényt. Fel szeretném szólítani Danko urat arra, hogy semmiféle fizetést ne küldjön nekem. Azt sem értem, hogy miért küldte a nyári fizetésemet. Én nem vágyom erre a pénzre” – tette hozzá Matovič.

 

Forrás: HNonline.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »