Ezer pap képzését támogatják a meggyilkolt Hamel atya emlékére

Ezer pap képzését támogatják a meggyilkolt Hamel atya emlékére

Az emléken, a szép szavakon túl a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet elhatározta, hogy Jacques Hamel emlékének adózva, akit július 26-án barbár módon meggyilkoltak Franciaországban, konkrét lépést tesz: ezer pap képzését támogatja világszerte.


„P. Jacques brutális meggyilkolása után hosszan elgondolkodtunk, hogy miként válaszoljunk erre a rémtettre, és hogyan rójuk le kegyeletünket a pap előtt, aki közel hatvan éven keresztül fáradhatatlanul szolgálta az egyházat. Arra jutottunk, hogy a legjobb megoldás, ha egy projektet szentelünk neki, vagyis ezer új pap képzését támogatjuk, akik P. Hamelhez hasonlóan számunkra a »hit katonái«” – nyilatkozta Alessandro Monteduro, a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) katolikus jótékonysági szervezet olasz irodájának igazgatója.

Az egész világ azon a reggelen ismerte meg a francia plébánost, amikor két muszlim fiatal elvágta a torkát a szentmise bemutatása közben. „A Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet meggyőződése, hogy minden egyes Isten szolgája szeretné látni saját hivatásának megújulását fiatalok ezreiben világszerte abban, hogy igent mondanak az Úr hívására. Mint mindig, ez a mi válaszunk a barbárságra” – fogalmaz a szervezet olasz igazgatója.

A Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet pápai jogú alapítvány, amelyet 1947-ben Werenfried van Straaten hozott létre. Az egyetlen szervezet, amely az egyház pasztorális tevékenységének támogatását projektekkel támogatja azokon a helyeken, ahol üldözik az egyházat, vagy ahol hiányoznak a megfelelő eszközök missziójának megvalósításához. 2015-ben több mint 124 millió eurót gyűjtött össze 22 országban, ahol jelen van országos székhelyekkel, és 146 országban 6209 projektet valósított meg.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »