Ezen a héten 99 gárdista és hazafi kárigényét peresítettem a Bajtársiasság Napján elszenvedett jogsérelmek miatt- a jóvátétel iránti jogi küzdelem új szakaszába lépett

Ezúton tájékoztatom a hazafias közvéleményt arról, hogy 2014. július 3-án 86, illetve július 4-én további 13, így összesen 99 meghurcolt gárdista és hazafi (köztük Kiss Róbert volt gárdafőkapitány, Budaházy Edda honleány, Zagyva Gyula HVIM elnök) jogi képviseletében a Fővárosi Törvényszéken benyújtottam a Budapesti Rendőr-főkapitányság alperes és 3 másik rendőri szervvel szembeni kártérítési keresetet a 2009. július 4-én (mozgalmi nevén: Bajtársiasság Napján) az Erzsébet téren elkövetett rendőri jogsértések miatti károk (összesen több mint százmillió forint) megtérítése iránt.

Erre azért volt szükség, mert a több mint két éve a Belügyminisztériummal zajló, peren kívüli megegyezésre irányuló erőfeszítések eddig még nem vezettek sikerre és az új Polgári Törvénykönyv szigorú új szabálya miatt így kellett megszakítani a követelések 5 éves elévülését. Ezzel a jóvátétel iránti jogi küzdelem új szakaszába lépett.

Hírdetés

tovább


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »