Ezeket az üzeneteket írta a nizzai tömegmészáros a támadás előtt

A francia média szerint több sms-t is írt a merénylet előtt a férfi, aki lövöldözött, majd a teherautójával belehajtott az ünneplő tömegbe.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel július 14-én, a Bastille ostromának évfordulóján ünneplő tömegbe hajtott egy hatalmas kamionnal, előtt pedig lövöldözött Nizzában.

A merényletben több mint 80 ember meghalt, a 31 éves tunéziai férfit pedig lelőtték a rendőrök. A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára, eddig 7 embert tartóztattak le Franciaországban. Kezdetben magányos elkövetőnek gondolták a férfit, ám a francia média szerint, írja a DailyNews több szöveges üzenetet is találtak a rendőrök, amiket Bouhlel közvetlenül a támadás előtt küldött. Az egyikben, azt írta, hogy”még több fegyvert”, a másikban pedig azt, hogy “meg van az anyag”

A férfi úgy hajtott a tömege, hogy a gyerekeket sem kímélte. Eddig nem tisztázott, hogy volt-e illetve hogy pontosan milyen kapcsolata volt az Iszlám Állammal.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A nizzai támadó többször is felmérte a terepetTöbbeket őrizetbe vettek, közük lehet a nizzai terrorhozRovatok: KülföldTelepülés: FranciaországCímkék: külföld, Franciaország, Terrortámadás Nizzában, Nizzai tömeges gázolásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »