Ezek lesznek a következő évtized legmenőbb szakmái

Nincs rá garancia, hogy amit az iskolában most tanulunk, arra 20, 30, 40 év múlva még bárkinek szüksége lesz a munkaerőpiacon. A következő tíz évre azért még lehet következtetni, ebből pedig kiderült, hogy melyek lesznek a legkeresettebb és legalább tűrhetően fizető állások. 

 

Nincs könnyű dolga annak, akinek most kell döntenie leendő foglalkozásáról, de van néhány támpont, ami alapján ki lehet fogni a középtávon jövőbiztos és normális megélhetést kínáló pályákat.

 

A technológiával, menedzsmenttel és az egészségüggyel kapcsolatos munkák a legmenőbbek

 

Az amerikai foglalkoztatási hivatal az egyes szakmák átlagos bérszínvonaláról és a 2024-ig tartó időszakban várható új munkahelyek számáról is közölt adatokat, ezeket felhasználva pedig a Business Insider állított össze egy rangsort a következő évtized keresett, és egyben jó fizetést kínáló állásairól.

 

Ezek alapján a technológiával, a menedzsmenttel és az egészségüggyel kapcsolatos munkahelyek végeztek az élen. Utóbbi esetében meg kell jegyeznünk, hogy az amerikai egészségügyi rendszer gyökeresen eltér a hazaitól, hiszen míg a tengerentúlon az orvosok szinte mindenkit lenyomnak fizetésben, addig nálunk a szektor dolgozói állandó versenyben vannak a vendéglátósokkal a legalacsonyabb bérszínvonal szomorú címéért.

 

A rangsort úgy állították össze, hogy átlagolták az éves keresetet és a 2024-ig várható új munkahelyek számát. Ezek alapján a legjobb 21 szakma – növekvő sorrendben – a következő:

 

Általános iskolai tanárFőnővérPénzügyi igazgatóVillanyszerelőÁpolóJogászNagybani értékesítőEgészségügyi menedzserRendszerfejlesztőPiaci elemző, marketing specialistaGyógytornászSzemélyi pénzügyi tanácsadóIrodai csoportvezetőRendszerinformatikusÜzleti elemzőKönyvelő, könyvvizsgálóOrvos, sebészSzámítógépes rendszerelemzőSzoftverfejlesztőÜgyvezető igazgatóNővér

 

Forrás: profit7.hu

Nyitókép: boon.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »