Ezek a világ legnépszerűbb városai

Bangkok, London és Párizs lett a dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ranglistáján. Bár Budapest nem került be a Top 10-be, a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján hatodik helyezett lett, megelőzve Bukarestet és Szófiát – derült ki a Mastercard felméréséből.

 

A Mastercard idei évre vonatkozó kutatása a világ 132 leglátogatottabb nagyvárosát rangsorolta a külföldi szállóvendégek becsült létszáma és az utazók költései alapján.

 

Bangkok megelőzte Londont

 

A nemzetközi rangsorban idén a thai főváros, Bangkok végzett az élén 21,47 millió látogatóval, megelőzve ezzel a tavaly ötödik alkalommal első helyezett Londont, ahová 19,88 millió látogató érkezik idén.

 

Fotó: bangkok.peninsula.com

 

A harmadik helyezett Párizs lett, 18,03 millió látogatóval, ezt követi Dubai (15,27 millió látogató), New York (12,75 millió látogató) és Szingapúr (12,11 millió látogató). A felmérés szerint Kuala Lumpur 12,02 millió látogatót, Isztambul 11,95 milliót, Tokió 11,70 millió Szöul pedig 10,20 millió vendéget fogad az idei évben.

 

Európán belül London után Párizs vezet, majd Isztambul, Barcelona (8,20 millió látogató) és Amszterdam (8 millió látogató) következik a legnépszerűbb városok listájában.Az ázsiai nagyvárosok rohamosan törnek előreBudapest a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján a hatodik helyezett lett, Hamburg, Berlin, Isztambul, Koppenhága és Lisszabon után: a jelentés szerint 2016-ban várhatóan 3,36 millió olyan látogató érkezik a magyar fővárosba, aki legalább egy vendégéjszakát tölt itt. A felmérés szerint az ide utazó külföldiek túlnyomó többsége, 91 százaléka a szabadidejét tölti itt, a legkedveltebb utazási időszak a július és az augusztus.

 

Fotó: goeuro.co.uk

 

Az adatok alapján az ázsiai nagyvárosok rohamosan törnek előre a ranglistán. A legnagyobb növekedést a japán Oszaka érte el (24,15 százalék), utána Chengdu (20,14 százalék), Abu-Dzabi (19,81 százalék), Colombo (19,57 százalék) és Tokió (18,48 százalék) következik a növekedési listán.

 

MTI

Nyitókép: bacci.info


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »